Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΕΧ-εκλογές 1ης Νοεμβρίου, Βιογραφικά Υποψηφίων για ΔΕ ΠΤ Κρήτης

Αγαπητοί συνάδελφοι

στη παρούσα ανακοίνωση θα αναρτώνται τα βιογραφικά αλλά και ένα μικρό σχόλιο από καθένα από τους υποψηφίους συναδέλφους για την ΔΕΠΤ Κρήτης.

Να θυμίσουμε πως στις εκλογές της 1ης Νοέμβρη στην Κρήτη υπάρχει ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ που συμμετέχουν οι παρακάτω συνάδελφοι:

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στις 16 Μαΐου 1976 στο χωριό Ασήμι Δήμου Γόρτυνας. Αποφοίτησα το 2002 από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ηρακλείου. Το 2014 απέκτησα και Οινολογική Επάρκεια. Συμμετείχα στο Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε λύκεια του Ηρακλείου κατά το διάστημα 2003-2005. Στη συνέχεια εργάστηκα σαν ιδιωτική υπάλληλος ως υπεύθυνη του χημικού εργαστηρίου της Ε.Α.Σ. Μονοφατσίου για το διάστημα 2005-2012. Από τον Ιούνιο του 2012 έως και σήμερα διατηρώ ιδιωτικό χημικό εργαστήριο στην περιοχή του Ασημίου Δήμου Γόρτυνας. Από το 2001 έως σήμερα έχω συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων και ασχολούμαι με την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων  και είμαι μέλος της οργανοληπτικής ομάδας παρθένου ελαιόλαδου της ΕΑΣ Μεραμβέλλου. Το Μάρτιο του 2015 ήμουν μέλος της επιτροπής Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου. Είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζώ στο Ηράκλειο.
 ΣΧΟΛΙΟ
Σε συνέχεια των πολύ θετικών ενεργειών των τελευταίων χρόνων θα προσπαθήσω με τους υπόλοιπους συναδέρφους να ενισχύσω την προσπάθεια εύρεσης εργασίας σε συνάδερφους χημικούς, την συνέχιση της αμέριστης συνεργασίας των επιστημονικών κοινοτήτων με τον σύλλογο για ερευνητικά σεμινάρια-διαλέξεις με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των συναδέρφων για τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της επιστήμης της Χημείας καθώς και μέσω της ΕΕΧ την ανάδειξη παραγωγικών μοντέλων τοπικών προϊόντων τα οποία σχετίζονται με την Χημεία σε πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα


ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ τ. ΠΑΝΤΕΛΗ 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στις 15/04/1983 στα Χανιά. Το 2001 μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη όπου εισήχθηκα στο  τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. κι απ’ όπου αποφοίτησα.Συνέχισα τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο Κρήτης ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό μου το 2012.Από το 2011 εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Επίσης, έχω εργαστεί σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του Π.Κ.Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημείας Α.Π.Θ.(2005),εκπρόσωπος των φοιτητών στην σύγκλητο του Α.Π.Θ. και στην κοσμητεία στην Σ.Θ.Ε.(2004-2005) και μέλος της Γ.Σ. του τμήματος Χημείας Α.Π.Θ. (2003-2007) και του Γενικού τμήματος του Π.Κ. (2011-έως και σήμερα).Γνωρίζω Αγγλικά, Ιταλικά και λίγα Γαλλικά.

 ΣΧΟΛΙΟ

·         Θεωρώ ότι η Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει ένα  σημαντικότερο ρόλο στην επαγγελματική αποκατάσταση  των αποφοίτων συναδέλφων. Ουσιαστικά θα πρέπει να διαμορφώνει τον ρόλο του μεσολαβητήανάμεσα στην αγορά εργασίας και τα πανεπιστημιακά τμήματα, δημιουργώντας μια γέφυρα συνεργασίας και επικοινωνίας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό επιβάλλεται η καταγραφή των αναγκών μέσω της καταγραφής του συνόλου των επιχειρήσεων που απασχολούν συναδέλφους και αυτές που θα έπρεπε να απασχολούν βάση της ελληνικής νομοθεσίας.
·         Θεωρώ σημαντικό την ενεργοποίηση περισσότερων συναδέλφων μέσω της ΕΕΧ για μεγαλύτερη συμμετοχή και την επαναφορά του κλάδου μας στην θέση που του ανήκει μέσα στην κοινωνία. Θεωρώ αναγκαία την δημιουργία ομάδων της Ε.Ε.Χανά νόμο για την ταχύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία.Επίσης, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε θα πρέπει να επανεξεταστεί το ύψος της συνδρομής με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Ε.Ε.Χ.
·         Η τεχνολογία και η επιστήμη προχωρά με γοργούς ρυθμούς, και οι χημικοί θα πρέπει να ακολουθούμε. Η περαιτέρω επιμόρφωση των πτυχιούχων συναδέλφων μέσω σεμιναρίων θα πρέπει είναι ένας από τους κυριότερους ρόλους της Ένωσης και η οποία θα βοηθάει στην πρόοδο και στην καλύτερη διασύνδεση  των συναδέλφων με την αγορά εργασίας.


ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ τ. ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2014) και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα Βιοχημείας του ίδιου τμήματος, στο δεύτερο έτος φοίτησης. Η πτυχιακή της εργασία τελέσθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή, όπου μελετήθηκε η σχέση της λεπτίνης και της παιδικής παχυσαρκίας παιδιών από την Κρήτη ηλικίας έως 4 ετών. Από το 2012 ασχολείται με την εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου για το μάθημα της Χημείας. Επιπλέον ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών έχοντας εκδόσει μέχρι τώρα δύο βίβλια που μιλάνε για τους φυσικούς θησαυρούς της κρητικής υπαίθρου. Ο «Αφρατούλης στον λαχανόκηπο» κυκλοφόρησε το 2013 και έχει ως θέμα την κρητική διατροφή ένω «Η πριγκίπισσα του βοτανόκηπου» βγήκε στα βιβλιοπωλεία το 2015 και μιλάει για την αξία των βοτάνων. Μελοντικά, θα ήθελε να εργαστεί ως βιοχημικός στον τομέα της υγείας, χωρίς να αποκλείει και την εξερεύνηση άλλων πεδίων της Χημείας. Ακόμη, θα ήθελε να συνεχίσει με την ενασχόληση της διδασκαλίας αλλά και της συγγραφής.

ΣΧΟΛΙΟ
Ως νέα χημικός αντιλαμβάνομαι και βλέπω καθημερινά τις δυσκολίες που συναντά ο κλάδος μας στην καθημερινή ζωή. Όλο και λιγότεροι χημικοί- καθηγητές διορίζονται στα σχολεία, το μάθημα έχει πλέον υποβαθμιστεί πολύ και σε καμία περίπτωση δεν έχει τη θέση που του αρμόζει στο ελληνικό σχολείο. Επιπλέον, η Χημεία είναι μία επιστήμη σχεδόν μαγική. Υπάρχει παντού γύρω μας και όλα στη ζωή μας εξαρτώνται από αυτήν. Έτσι λοιπόν, με τη συμμετοχή μου στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και με την πιθανή εκλογή μου, νιώθω πως μου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσω μέσα από τη συνεργασία μου με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου αλλά και με την καθοδήγησή τους, να κάνω τον κόσμο να δει την Χημεία «μέσα από τα δικά μου μάτια». Πιστεύω πως σε αυτό θα βοηθούσαν πολύ οι διοργανώσεις εκδηλώσεων ελάχιστου κόστους που θα προσέλκυαν τόσο ενήλικες όσο και μαθητές. Ακόμη, θεωρώ πως πρέπει να γίνουν πράξεις ώστε η επιστήμη να γίνει οικεία στους ίδιους τους νέους συναδέλφους που τώρα φοιτούν ή αποφοιτούν από το τμήμα. Εύχομαι, να γίνουν τα σχέδια όλων μας πραγματικότητα και το συμβούλιο να επιτελέσει τον σκοπό του. Ας έχουμε μία δημιουργική και καρποφόρα, καινούρια τριετία.





ΜΠΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Γεννήθηκα το 1983 στον Βόλο. Αποφοίτησα από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2005 και συνέχισα τις σπουδές μου στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2007 τελείωσα με το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ανόργανη Χημεία. Το 2010 απέκτησα διδακτορικό στην συνθετική ανόργανη Χημεία στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης . από το 2010 μέχρι σήμερα είμαι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης κατά την περίοδο 2006-2009, καθώς επίσης και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Πανεπιστημίου Κρήτης (2008-2010). Στα πλαίσια της θητείας μου στον Σύλλογο Μεταπτυχιακών διοργανώσαμε το 1ο, 2ο,και 3οΣυνέδριο Μεταπτυχιακών Χημείας Ελλάδας – Κύπρου το οποίο ήταν μίαεξέλιξη των συνεδρίων Μεταπτυχιακών Χημείας που διοργανώναμε πρίν το 2008.
στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ. 2810391269, 6972645436, Email: binasbill@gmail.com


ΣΧΟΛΙΟ
Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της ΕΕΧ ήταν ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στην τρομερή δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Αν εκλεγώ θα προσπαθήσω μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους να βοηθήσω στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει, θέλω να βοηθήσω στην καλύτερη δικτύωση των νέων συναδέλφων τόσο σε Ελλαδικό επίπεδο ή επίπεδο Ελλάδας Κύπρου όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νέων Χημικών (http://www.eycn.eu/)  

Βασίλειος Μπίνας Υποψήφιος για τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Τ. Κρήτης με το ενιαίο ψηφοδέλτιο  και για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων(ΣτΑ)  με την παράταξη  «ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. Δημοκρατική Κίνηση Χημικών»



ΠΕΝΤΑΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ τ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Χανιά από όπου και κατάγομαι. Αποφοίτησα από το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991.Αφού εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο UNIVERSITY OF SURREY στην Αγγλία και το 1995 πήρα Master of Science με αντικείμενο Κλινική Βιοχημεία με Μοριακή Βιολογία. Εργάστηκα σαν επιστημονικός συνεργάτης από το 1995 έως το 1997 στο εργαστήριο Κλινικής Διατροφής του παραπάνω πανεπιστημίου (SURREY) και από το 1997 έως το 1999 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης(εργαστήρια Προληπτικής Ιατρικής και Κυτταρικής Βιολογίας). Από το 1999 έως το 2002 ήμουν διευθυντής παραγωγής σε γαλακτοκομική μονάδα (ΚΡΙΑΡΑΣ Α.Ε.) στο Ηράκλειο και από το 2002 έως και σήμερα είμαι υπεύθυνος του βιοχημικού και ανοσολογικού τμήματος ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Χανιά.

Έχω διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Π.Τ. Κρήτης της Ε.Ε.Χ. από το 2000 έως το 2003, και από το 2010 έως και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο κόρες. Η διεύθυνση επικοινωνίας μου είναι:

Τζανακάκη 36, 73134 Χανιά
Τηλ. 2821043535, 6945953145, Email: eftychios_pentaris@hotmail.com

ΣΧΟΛΙΟ
Πιστεύω ότι το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της ΕΕΧ έχει παίξει ένα πολύ θετικό ρόλο τα τελευταία 6 χρόνια κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δυο προηγούμενες Διοικούσες όπου ανέδειξαν τον επιστημονικό ρόλο της Ένωσης, δραστηριοποίησαν μεγάλο αριθμό μελών (κυρίως νέων) και αποκατέστησαν τις σχέσεις της Ένωσης  Ελλήνων Χημικών με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Αν επανεκλεγώ θα προσπαθήσω μαζί με τους υπολοίπους συναδέλφους να συνεχίσω στην ίδια κατεύθυνση με έμφαση την ενίσχυση της προσπάθειας των χημικών (κυρίως των νέων) για εξεύρεση εργασίας, την περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού έργου της Ένωσης (σεμινάρια, ημερίδες, επιστημονικές διαλέξεις) πάντα σε συνεργασία με τα τοπικά ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, την ακόμα μεγαλύτερη αποκέντρωση στη δράση της (εκδηλώσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι) και τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συναδέλφων σε όλες τις δραστηριότητές της.

Θα προσπαθήσω να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι να αλλάξει το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Ένωσης σε κεντρικό επίπεδο και οι εκπρόσωποί μας στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων(ΣτΑ)  να μπορούν να εκλέγονται από τα Περιφερειακά Τμήματα κατά αναλογία ψηφισάντων και να εκπροσωπούν πρώτα και κυρίαρχα τους συναδέλφους που τους ψήφισαν κι όχι κεντρικές επιλογές κομματικών παρατάξεων. Επίσης θα πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή στην ΕΕΧ για όσους δεν ασκούν το επάγγελμα του χημικού ή μένουν στο εξωτερικό και να καθιερωθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών και κεντρικών οργάνων της Ένωσης.

Σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά στην ψηφοφορία της 1ης Νοεμβρίου

Ευτύχιος Πεντάρης Υποψήφιος για τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Τ. Κρήτης με το ενιαίο ψηφοδέλτιο  και για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων(ΣτΑ)  με την παράταξη  «Χημική Αντίδραση»





ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ τ. ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Σκουληκάρη Εμμανουέλα γεννήθηκα το 1983 και κατάγομαι από τη Βουλισμένη Λασιθίου. Το 2001 εισήχθηκα στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Αναλυτική Χημεία και οινολογική επάρκεια. Από το 2007 ζω και εργάζομαι στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης ως υπεύθυνη χημικού εργαστηρίου νερού και τροφίμων. Παράλληλα ασχολούμαι με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού 5 χρονών.
ΣΧΟΛΙΟ
Στόχος μου είναι να συμβάλλω στα κοινά, ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχει καταφέρει η σημερινή διοίκηση και να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά ο νομός Λασιθίου. Εκτός από την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των συναδέλφων, με ενδιαφέρει να γίνει προσπάθεια προβολής της χημείας στο κοινό για να μεταδοθούν γνώσεις με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του.




ΣΤΑΥΡΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τ. ΙΩΑΝΝΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ημερομηνία Γέννησης:1960 Ηράκλειο Κρήτης
Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας της Θετικών Επιστημών του Παν/μιυ Ιωαννίνων (1982)
Πιστοποίηση στις ΤΠΕ
Πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στις τεχνολογίες ΤΠΕ και Πιστοποίηση στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ  στην εκπαιδευτική διαδικασία (2008)  
Επαγγελματική κατάσταση εμπειρία
Αναπληρωτής το 1988
Από το 1989-1992 (3 χρόνια ) εργάστηκα στο Περιφερειακό Εργαστήριο Ανάλυσης και Ελέγχου Λιπασμάτων στο ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε (Εδαφολογικό εργαστήριο Ινστιντούτο Αμπέλου Ηρακλείου) 
 1992-93 αναπληρωτής στο 6ο , 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
1993-Διορισμός  ως μόνιμος καθηγητής και έχω υπηρετήσει σε (Λύκειο Σορωνής Ρόδου Λύκειο Γυμνάσιο -Λύκειο Αλικαρνασσού και 1ο Λύκειο -4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 2000-2004 Λύκειο Κρουσώνα 2004-2015 Λύκειο Γαζιου )
Διοικητική εμπειρία
Τα σχ. Έτη 2000-01 και 2001-02  άσκησα τα καθήκοντα του Διευθυντή στο Λύκειο Κρουσώνα
Για  7 Τα σχ. έτη στο Λύκειο Κρουσώνα και  στο Λύκειο Γαζίου συντονιστής αξιολογητής στην ΠΔΣ
2010 συντονιστής στο μάθημα της Χημείας στο βαθμολογικό κέντρο Ηρακλείου
ΙΣΤΟΣΕΛΊΔEΣ  κα ι blog ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ σχετικά με την διδασκαλία της Χημείας στο Λύκειο
 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ- ΗΜΕΡΙΔΕΣ
 Έχω παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και συνέδρια κυρίως στην διδασκαλία της Χημείας
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1.     Σχ έτος 1998-99 .  Συντονιστής σε πρόγραμμα κινητικότητας (Δράση ΙΙ κινητικότητα μαθητών ) του Λυκείου Μοιρών με θέμα «Φυσικό περιβάλλον ρύπανση υδάτινων οικοσυστημάτων» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής Χημείας του Παν/μιου Ιωαννίνων 
2.     Εισηγητής σε εσπερίδα διδακτικής του Παραρτήματος Κρήτης ΕΕΧ στο Ηράκλειο  με θέμα «ρυθμιστικά διαλύματα».Φεβρουάριος 2014 και  στο σεμινάριο ΕΕΧ –ΕΚΦΕ Χανίων Νοέμβριος 2014 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 1.  Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην Δημοτική  Επιτροπή Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (2015)
 2.  Αντιπρόσωπος της ΕΛΜΕ στην Συνέλευση Αντιπροσώπων του τμήματος ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου

ΣΧΟΛΙΟ
Η ΕΕΧ και το ΠΤ Κρήτης πρέπει να συσπειρώσει μέσα από την δράση της τους Χημικούς και κύρια τους νέους .
1.Το φαινόμενο μόνο το 20% των μελών να είναι οικονομικά ταχτοποιημένοι άρα μόνο αυτοί μπορούν να ψηφίζουν  πρέπει να σταματήσει  με την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου (1988) για όσους δεν ασκούν το επάγγελμα του Χημικού με παράλληλη θεσμοθέτηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος  καθώς και την διαγραφή των οφειλών πέραν της πενταετίας και την ρύθμιση των ανείσπρακτων οφειλών των τελευταίων χρόνων  . Δεν μπορούμε να απαιτούμε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις διαδικασίες κλπ όταν δεν έχουν δικαίωμα για να ψηφίσουν στις εκλογές .
2. Η κρίση των τελευταίων χρόνων όχι μόνο οικονομική (με αύξηση της ανεργίας κύρια των νέων Χημικών και την μετανάστευση των νέων προσοντούχων επιστημόνων )  έχει επίδραση και στην διάθεση για συμμετοχή με αποτέλεσμα μόνο ελάχιστοι να ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν μόνο στενά τους Χημικούς αλλά και αρχές και αξίες σαν επιστήμονες και ενεργοί πολίτες .
3. Πρώτη γραμμή αποτελούν τα θέματα παιδείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (όπου εργάζεται ένας μεγάλος αριθμός Χημικών ) με την ενίσχυση της διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και στην Β Θετική αλλά και την ενίσχυση της εργαστηριακής διδασκαλίας της Χημείας αρχικά με επιδείξεις ασκήσεων και διαγωνισμούς αλλά κύρια από τους ίδιους τους μαθητές .
4. Η ενίσχυση και βοήθεια της διδασκαλίας σους καθηγητές  δευτεροβάθμιας με σεμινάρια από το  ΤΠΚ σε συνεργασία και με το Παν/μιο . Την διερεύνηση για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ (δια βίου Μάθηση) προς αυτή την κατεύθυνση .
5. Ενίσχυση της συνεργασίας με τα ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπ/σης και τα ερευνητικά κέντρα να αποτελέσουν τους άξονες για μια νέα ανάπτυξη αλλά και την αύξηση της απασχόλησης των νέων επιστημόνων .
5. Συνέχιση της εξωστρεφούς δράσης του ΤΠΚ και της ΕΕΧ προς την τοπική κοινωνία με θέματα συμβολής της Χημείας στην καλύτερη ποιότητα της ζωής (περιβάλλον, διατροφή ,χρήση υλικών κλπ) .
6. Προγραμματισμός διοργάνωσης σεμιναρίων ημερίδων με χαμηλό ή μηδενικό κόστος για την ενίσχυση της επιστημονικής επάρκειας  των συναδέλφων .
 7. Ανάδειξη και διεκδίκηση με άλλους επιστημονικούς φορείς του νέου παραγωγικού μοντέλου και όχι μόνο στον τουρισμό δίνοντας έμφαση στους τομείς που σχετίζονται με τη Χημεία και στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση των προϊόντων (λάδι κρασί  αρώματα καλλυντικά και όχι μόνο ) , στον έλεγχο και στη προστασία του περιβάλλοντος  .
Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ να ψηφίσετε πρώτα από όλα. Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν τόσο πιο ενισχυμένος  θα είναι ο ρόλος του Π.Τ.Κρήτης  και της ΕΕΧ .
Αν νομίζεται ότι με τις παραπάνω λίγες σκέψεις μπορώ να βοηθήσω  υποστηρίξτε την υποψηφιότητα μου
Σταυρακαντωνάκης Γιώργος  υποψήφιος  στη ΔΕ για το Τ.Π.Κρήτης
Και υποψήφιος  αντιπρόσωπος  στη ΣΤΑ με το ψηφοδέλτιο της Συνεργασίας Χημικών 


ΤΟΥΡΝΑΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ τ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΣΧΟΛΙΟ
Ονομάζομαι Φανούριος Τουρνάς και κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης. Εισήχθη 5ος στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και αποφοίτησα τον Γενάρη του 2014. Στην πρακτική μου άσκηση στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων συμμετείχα στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘‘Απομόνωση Χημικών Ενώσεων από Φυσικά Προϊόντα-Τερπένια’’, ενώ η διπλωματική μου, που αποτέλεσε συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΜΑΙΧ, είχε θέμα ‘‘Μελέτη Προ-Οξειδωτικής Δράσης Αμινοαλκοολών με τη Μέθοδο της Χημειοφωταύγειας’’. Παρακολούθησα το πρόγραμμα Οινολογικής Εκπαίδευσης του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Κλινικής ‘‘Γαβριλάκη’’ στα Χανιά. Με την εισαγωγή μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικεύομαι στη Μικροβιολογία και τις γονιδιακές μεταλλάξεις μικροοργανισμών κατόπιν φωτοκαταλυτικής απολύμανσης αυτών. Με τη συμμετοχή μου στις εκλογές του Περιφερειακού τμήματος έχω ως στόχο να υποστηρίξω την ύπαρξη της Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να συσπειρώσω τη δράση της Ένωσης συντονίζοντας εκδηλώσεις κι επιμορφωτικά σεμινάρια. Επιπροσθέτως, με την ανάδειξη της δράσης της Ένωσης θα προσεγγίσουμε και τους άνεργους συναδέλφους, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες που δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο. Συνδυάζοντας, λοιπόν, την εμπειρία των μεγαλύτερων συναδέλφων με τη διάθεση και τον ενθουσιασμό των νεότερων, θα προσπαθήσω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη να αναδείξουμε την Χημεία, όχι μόνο ως την επιστήμη που μελετά την ύλη και τους μετασχηματισμούς τους, αλλά ως την επιστήμη της καθημερινότητας, της δημιουργίας και της ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου