Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεδρίαση ΔΕΠΤ Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι

συνεδρίασε την Κυριακή 17/9 η ΔΕΠΤ της ΕΕΧ με θέματα που αφορούσαν την δράση του τμήματος το διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος του ΠΤ Αντώνης Κουβαράκης, ο αντιπρόεδρος Ευτύχης Πεντάρης, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Μαργαρίτης, η ταμίας Μαρία Παπαδάκη και τα μέλη Νίκος Φακουρέλης και Ειρήνη Στεφανάκη. Επίσης μετά από πρόσκληση του προέδρου προς όλους τους συναδέλφους που είναι υποψήφιοι, παρήσταντο οι συνάδελφοι Γιώργος Σταυρακαντωνάκης, Βασίλης Μπίνας και ο συνάδελφος Φανούρης Τουρνάς που ήταν στο skype. Λόγω δυστυχώς δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος (με ευθύνη του προέδρου) ο Φανούρης δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην ροή της κουβέντας.

Αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
1, Σχετικά με την λειτουργία του επιστημονικού καφενείου, πέραν της εκδήλωσης της Παρασκευής 2/10, αποφασίσθηκε να γίνουν 2 ακόμα. 
Η μία εξ αυτών θα γίνει την Παρασκευή 4/12 με ομιλητή τον καθηγητη Περιβαλλοντικής Χημείας του Τμήματος χημείας του ΠΚ και διευθυντη του ινστιτούτου περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών Νίκο Μιχαλόπουλο με θέμα "Αστική ρύπανση - σωματίδια - χρήση τζακιών"
Η δεύτερη θα γίνει Παρασκευή 6/11 με θέμα και ομιλητή που θα οριστεί στην συνέχεια...

2. Αποφασίσθηκε να οργανωθεί τέλη Οκτωβρίου - Νοέμβριο (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί) το ISO 22716 για τα καλλυντικά σε συνεργασία με την TUV Hellas

3. Σε συνέχεια παλαιότερης απόφασης που αφορούσε στην οργάνωση εκδήλωσης για το περιβάλλον στον Άγιο Νικόλαο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου και το Πανεπιστήμιο αποφασίσθηκε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες επαφές ώστε να γίνει η δράση αυτή τέλη Οκτώβρη

4. Συζητήθηκε η εκδήλωση βράβευσης επιτυχόντων σε επίπεδο Κρήτης στον ΠΜΔΧ που θα γίνει στα Χανιά στις 14/11 στην αίθουσα της συνεταιριστικής τράπεζας Χανιών

5. Αποφασίσθηκε να οργανωθεί σεμινάριο υαλουργίας στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις το τμήματος χημείας.

Τέλος η διοργάνωση των ISO 22000 (διήμερο) και  ISO17025 αποφασίσθηκε να προγραμματισθούν από την νέα διοικούσα την επόμενη χρονία.


Αγαπητοί συνάδελφοι

ήταν η τελευταία διοικούσα στην οποία συμμετείχαμε (εκτός φυσικά από τον Ευτύχη!!) και οφείλω να πω, πως αισθάνομαι, προσωπικά εγώ αλλά εκτιμώ και τα άλλα μέλη που απέρχονται, ιδιαίτερη συγκίνηση. Ήταν 6 χρόνια κοινής προσπάθειας, βήμα-βήμα, με αγωνία και τρέξιμο να πετύχουμε κάτι καλύτερο για το ΠΤ. Σήμερα δίνουμε την σκυτάλη σε 8 συναδέλφους άξιους που συνδιάζουν πείρα και νεότητα, σύνεση και ορμή. Είμαι σίγουρος και το εύχομαι πως και η δική τους προσπάθεια θα δώσει καρπούς.

Καλή δυνάμη σε όλους

Αντώνης Κουβαράκης
Πρόεδρος ΠΤ Κρήτης

1 σχόλιο:

  1. Πρώτα να σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά σας και αυτά που προσφέρατε σε μας αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Δεύτερο με οδηγό την δράση αυτή θα πρέπει οι ΝΕΟΙ μας (στη Δ.Ε) να συνεχίσουν το έργο αυτό που κατέταξε το ΠΤ Κρήτης ένα από τα καλύτερα της Πατρίδας μας ...με όρεξη για δουλειά ...και γνώμονα τα συμφέροντα των χημικών και μόνο....νομίζω ότι και μεις οι παλαιοί θα είμαστε κοντά σας για ότι χρειαστεί
    ΑΝΤΕ ΔΥΝΑΤΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή