Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2014



Την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 μετά από πρωτοβουλία της ομάδας Χανίων του Π.Τ. Κρήτης της ΕΕΧ έγινε συνάντηση χημικών-εκπαιδευτικών στο ΕΚΦΕ Χανίων με θέμα την Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις στην Α Λυκείου.
Από την ΕΕΧ παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΠΤ Κρήτης Ευτύχιος Πεντάρης και ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Χανίων Δημοσθένης Μαρκογιαννάκης που συντόνιζε τη συζήτηση. Μας τίμησαν με την παρουσία τους 10 συνάδελφοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα.
Εκφράστηκε προβληματισμός για τη λειτουργία της Τράπεζας σε σχέση με την προετοιμασία των μαθητών. Τα θέματα πρέπει να δίνονται στην αρχή της χρονιάς για επεξεργασία και κατανόηση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Θα πρέπει να γνωστοποιούνται τα ονόματα των συναδέλφων που απαρτίζουν την επιτροπή του υπουργείου που επεξεργάζεται και κάνει την τελική επιλογή των θεμάτων ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί τους για διευκρινήσεις και παρατηρήσεις.
Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της Γ Λυκείου θα πρέπει να έχει τέτοια έκταση ώστε να μπορεί να καλυφθεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Δεν πρέπει να χαθεί η ομορφιά της χημείας η ευχαρίστηση της κατάκτησης της γνώσης και να εξοντώνεται ο μαθητής από την έκταση της ύλης .
Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη εργαστηριακών ασκήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται (υποδομές, κατάλληλοι εργαστηριακοί οδηγοί κλπ).
Τέλος όσο αφορά την προσαρμογή με την ονοματολογία κατά IUPAC θα πρέπει να περιοριστεί  σε τύπους και μονάδες και όχι σε κατά γράμμα μετάφραση χημικών ενώσεων που οδηγεί σε νεολογισμούς.

Χανιά 31 Μαΐου 2014

Ευτύχιος Πεντάρης
Αντιπρόεδρος ΠΤ Κρήτης ΕΕΧ
Δημοσθένης Μαρκογιαννάκης
Εκπαιδευτικός Χημικός, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου