Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χημεία στην θέση που της ανήκει!!

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βιώνουμε την λογική του παραλόγου!!
Aυτές τις ημέρες στην Βουλή των Ελλήνων κρίνεται η τύχη της Χημείας για τα επόμενα 15-20 τουλάχιστον χρόνια. Όλοι μας αντιμετωπίσαμε την απίθανη στρέβλωση τα προηγούμενα 15 χρόνια να μην υπάρχει η χημεία (και να μην διδάσκεται) ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στην κατεύθυνση της Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Αυτό οδήγησε σε μια πλήρη υποβάθμιση στις γνώσεις των υποψηφίων φοιτητών περί της χημείας με πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην παρουσία τους στα Πανεπιστημιακά Τμήματα αλλα και στην μετέπειτα πορεία τους.
Δείτε την την ανακοίνωση (Α.Π. 6544/30-8-2013) του Συμβουλίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: "οι ελλιπείς έως ανύπαρκτες γνώσεις Χημείας των εισαγομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου τα τελευαταία 15 χρόνια είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς η Χημεία αποτελεί κύριο αντικείμενο ή προαπαιτούμενο γνωστικό υπόβαθρο για την μεγάλη πλειοψηφία των τμημάτων των παραπάνω Επιστημονικών Πεδίων"
Δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο προς το υπουργείο που υπογράφουν 266 Πανεπιστημιακοί

H Χημεία αποτελεί το κύριο γνωστικό αντικείμενο ή προαπαιτούμενο γνωστικό υπόβαθρο σε περισσότερα από εκατό εξήντα (160) τμήματαΠανεπιστημίων και ΤΕΙ είτε έχουν ως κύριο αντικείμενο την επιστήμη της Χημείας (Χημικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Τεχνολόγοι Τροφίμων κλπ), είτε προαπαιτούν γνώσεις Χημείας για την οικοδόμηση του δικού τους γνωστικού αντικειμένου (Ιατροί, Φαρμακοποιοί, Γεωπόνοι, Μεταλλειολόγοι, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντολόγοι, Επιστήμες Υλικών, Φυσικοί, Διαιτολόγοι κλπ).



Ακόμα η Χημεία σήμερα αναμφίβολα αποτελεί επιστήμη αιχμής για την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς προτεραιότητας που προτείνονται για χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ). Τουλάχιστον 6 από τους 8 τομείς έχουν σαν βασικό υπόβαθρο επιστημονικό την Χημεία:
α. Τρόφιμα/Ποτά
β. Ενέργεια, 
γ. Περιβάλλον, 
δ. Χημικές Διεργασίες, 
ε. Φαρμακευτικά/Καλλυντικά προιόντα, 
στ. Προηγμένα Υλικά
Δείτε και το σχετικό σύνδεσμο:
http://www.gsrt.gr/News/Files/New658/ODHGOS%20EFARMOGHS.pdf

Στα παραπάνω λοιπόν πλαίσια είναι φανερό πως η ευθύνη των βουλευτών που θα αποφασίσουν είναι μεγάλη και επίσης η δική μας ευθύνη να τους δέιξουμε (εφόσον δεν γνωρίζουν ή παραπλανούνται) ποια είναι η πραγματικότητα και ποια είναι η αλήθεια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου