Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

11η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. Π.Τ. ΚΡΗΤΗΣ ΕΕΧ


















Αγαπητοί συνάδελφοι

Η ΔΕ του ΠΤ Κρήτης πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη, ώρα 19:00 στα γραφεία του ΠΤ. Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και όποιος συνάδελφος θα ήθελε μπορεί να δώσει το παρών.

Θέμα 1ο Εκλογές Νοεμβριου
Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Ν. 1804/88 & τον «Κανονισμό Εκλογής Αιρετών Μελών των Οργάνων Διοίκησης της ΕΕΧ» οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου δηλαδή στις 04/11/2012.
Είναι ανάγκη να έχουν ολοκληρωθεί στα Περιφερειακά Τμήματα οι παρακάτω εργασίες:
·         Σύγκλιση & έγκαιρη διενέργεια εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ.
·         Οικονομικός Απολογισμός μέχρι 31/08/2009
·         Έκθεση ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή της Δ.Ε.Π.Τ.
·         Εκλογή Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής
Το σύνολο των προαναφερομένων δραστηριοτήτων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν τεθεί  υπόψιν της ΣΤΑ που θα γίνει 15-16/9
Με βάση τα παραπάνω προτείνονται η Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 5.00 το απόγευμα στα γραφεία ως ημέρα σύγκλησης της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η επόμενη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος
Θέμα 2ο Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων
Για το επόμενο διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου  πρόκειται να οργανωθούν ορισμένες δραστηρίοτητες, που έχουν ήδη αποφασισθεί όπως
α. Η Βράβευση των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό σαπουνιού του ΕΚΦΕ Χανίων η οποία θα γίνει στα Χανιά
β. Η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών σε επίπεδο Κρήτης η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο
γ. Το σεμινάριο στην Αέρια Χρωματογραφία το οποίο αναλόγως της συμμετοχής θα γίνει στο Ηράκλειο και στα Χανιά
δ. Το σεμινάριο της Μετρολογίας σε συνεργασία με την ομάδα του Trainmic το οποίο θα γίνει στο Ηράκλειο και στα Χανιά εφόσον υπάρξει συμμετοχή
Προτείνονται επίσης
α. Να οργανωθεί και φέτος η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των χημικών. Να διερευνηθεί εάν είναι δυνατόν να γίνει και στα Χανιά
β. να διερευνηθεί η δυνατότητα οργάνωσης Περιβαλλοντικής ημερίδας στο Ρέθυμνο με βάση την πρόταση της συναδέλφου Νεκταρίας Αρχοντάκη

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Διαδικτυακα σεμινάρια (webseminars)





Αγαπητοί συνάδελφοι

Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των συναδέλφων για συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση ανεξαρτήτως τόπου και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία σήμερα, εφαρμόζει τον θεσμό του διαδικτυακού σεμιναρίου (webseminar) με την χρήση διαδραστικής δικτυακής πλατφόρμας

Στόχος είναι σε μελλοντικά σεμινάρια  να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία του συμμετέχοντος. Η δυνατότητα αυτή, της οργάνωσης δηλαδή "γεωγραφικά τυφλών" δραστηριοτήτων είναι απαραίτητη μια και το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης έχει αναφορά σε όλη την Κρήτη και πρέπει να δίνει ίσες δυνατότητες στα μέλη του ανεξάρτητα τόπου διαμονής.

Έτσι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα «Επιχειρηματικότητα – νέες ευκαιρίες απασχόλησης» την Δευτέρα 16/7 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και δοκιμαστικά, το πρόγραμμα για την διαδικτυακή παρακολούθηση. Θα υπάρχει επομένως η δυνατότητα συμμετοχής για περιορισμένο αριθμό ατόμων, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση μέσω διαδικτύου. 

 Η αίτηση-δήλωση συμμετοχής και η απάντηση για την διαδικτυακή εκδήλωση θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο eexkritis@yahoo.com έως την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 ώρα 12:00μμ. Μετά την επιλογή των ατόμων θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) για την σύνδεση σας μέσω ίντερνετ στην δικτυακή πλατφόρμα. Στην παρούσα φάση και επειδή, όπως αναφέρεται παραπάνω η προσπάθεια γίνεται δοκιμαστικά για περιορισμενο αριθμό συναδέλφων θα είναι επιλεχθούν συνάδελφοι από άλλες πόλεις και όχι από το Ηράκλειο, μια και αυτοί θα έχουν την δυνατότητα της φυσικής παρουσίας.




Με εκτίμηση
ΕΕΧ Κρήτης



Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΝΕΕΣ ΕΥΚΑIΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ





Εκδήλωση:

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»


ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7/2012
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΩΡΑ 18:30


Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση σε χώρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα «Επιχειρηματικότητα – νέες ευκαιρίες απασχόλησης»
Μέσω της συγκεκριμένης δραστηριότητας στόχος είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής δρασης που υπάρχουν, μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή. Πέραν από τις εγγενείς αδυναμίες του Ελληνικού Κράτους, οι οικονομικές συνθήκες και η συνεχιζόμενη ύφεση δρουν ανασχετικά σε πιθανές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Όμως η ανάγκη για ανάπτυξη σε προσωπικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, μας υποχρεώνει σε μια δημιουργική προσπάθεια η οποία θα στηρίζεται στον επιστημονικό πλούτο, στην ευφυΐα και στο επιχειρηματικό πνεύμα του Έλληνα. Μια τέτοια προσπάθεια εφόσον ενισχυθεί και επεκταθεί, θα δώσει σίγουρα θετικά αποτελέσματα.
Οι χημικοί αλλά και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, θα πρέπει να συμμετέχουν δυναμικά σε μια τέτοια προσπάθεια, αξιοποιώντας την παρουσία της επιστήμης σε όλους τους τομείς του τεχνολογικού πολιτισμού, δημιουργώντας καινοτόμα σχέδια-προτάσεις που θα μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά σε οποιοδήποτε περιβάλλον.
Η εκδήλωση που οργανώνεται θα προσπαθήσει να βοηθήσει δίνοντας το πλαίσιο μετάβασης από τη σύλληψη μιας ιδέας σε μια πιθανή επιχειρηματική δράση. Να αναζητήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν, αλλά και να αναδείξει τα κύρια προβλήματα που μπορεί να υφίστανται...
Η εκδήλωση δεν απευθύνεται μόνο σε χημικούς αλλά αφορά όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν μια επιχειρηματική δράση και θα ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν σχετικά.


Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:30-19:00                 Προσέλευση-Χαιρετισμοί

19:00-19:20                 Αλιφιεράκης Μανόλης
Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου

19:20-19:40                 Τσίγκος Δημήτρης
Πληροφορικός, Ιδρυτής του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος Virtual Trip, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.
«Η Μεγάλη Επιστροφή της Δημιουργικής Ελλάδας: Αναπτύσσοντας την Οικονομία της Συνεργασίας»

19:40-20:00                 Σαϊτάκης Αρτέμης
Χημικός Msc, Διευθυντής, Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο
«Επιχειρηματικότητα στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης: Ευκαιρίες σε περίοδο κρίσης»

20:00-20:20                 Παπαμιχαήλ Γιώργος
Σύμβουλος Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας
Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο
«Ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε άλλες χώρες: Τα προγράμματα Marie Curie και το δίκτυο Euraxess»

20:20-21:00                 Ερωτήσεις – Συζήτηση

21:00                           Τέλος εκδήλωσης






Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΕΧ - Π.Τ. Κρήτης Τρέχουσες Δραστηριότητες

 


Αγαπητοί συνάδελφοι

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Π.Τ. Κρήτης της ΕΕΧ

Συνάντηση Εθελοντικής Ομάδας για τα Εργασιακά
Έγινε η 2η συνάντησης της εθελοντικής ομάδας για τα εργασιακά-νέοι χημικοί, το Σάββατο 23/6, στα γραφεία του ΠΤ Κρήτης. Στην συνάντηση αυτή έγινε ένας απολογισμός της μέχρι τώρα συλλογής στοιχείων σχετικά με την καταγραφή των εργασιακών δραστηριοτήτων των χημικών στην Κρήτη αντιμετωπίστηκαν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούσαν τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.
Σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητη η δική σας ανταπόκριση παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες. Θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η ύπαρξη μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα βοηθήσει στον προγραμματισμό στοχευμένων δράσεων και θα αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την δράση του τμήματος. Επίσης θα συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα τηρηθεί η αρχή της εμπιστευτικότητας και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα αποφασίστηκε να διοργανωθεί η εκδήλωση σχετικά με την Επιχειρηματικότητα την Δευτέρα 16/7 σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Για τo συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση το αργότερο την Τετάρτη 4/7.

Σεμινάριο Μετρολογία στην Χημεία
Σχετικά με το σεμινάριο "Μετρολογία στην Χημεία", έχουν εκδηλώσει μέχρι αυτήν την στιγμή το ενδιαφέρον τους 20 συνάδελφοι (16 από το Ηράκλειο και 4 από τα Χανιά). Το σεμινάριο με βάση τον προγραμματισμό και την εκδήλωση ανδιαφέροντος θα ήταν επιθυμητό να γίνει αρχές Οκτωβρίου στο Ηράκλειο και αν υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον και στα Χανιά.

Συνάντηση 1ης Παρασκευής του Μήνα
Σας καλούμε στην συνάντηση την Παρασκευή 6/7 στις 21:30 στα γραφεία μας να δοκιμάσουμε παγωμένο καρπούζι με τσικουδιά και να συζητήσουμε χαλαρά για τον σύλλογο αλλά και για θέματα που αφορούν την Χημεία γενικότερα.

Αποτελέσματα ΠΜΔΧ στην Κρήτη
Με βάση τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας σε επίπεδο Κρήτης πρώτευσαν οι παρακάτω μαθητές
Β ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Νικολουδάκης Εμμανουήλ, 68/100 , από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου
2. Βάκης Μιχάλης, 64.5/100, από το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3. Ιερωνυμάκης Μανόλης, 64.5/100, από το ΓΕΛ Μοιρών
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Μπαλωμένος Χαράλαμπος, 88/100, απότο 3ο ΓΕΛ Χανίων
2. Στεφάνου Ναταλία, 77.5/100, από το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3. Σκαλίδη Άσπα, 73/100, από το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Οι πρωτεύσαντες μαθητές θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα γίνει στην πολή του Ηρακλείου τέλη Νοεμβρίου. Τους ανήκουν τα συγχαρτήρια μας, όπως και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά φυσικά και στους δασκάλους τους, συναδέλφους εκπαιδευτικούς.