Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εθελοντική Ομάδα Εργασίας "Εργασιακά-νέοι χημικοί"


Έγινε το Σάββατο 2/6 η πρώτη άτυπη συνεδρίαση της ομάδας «εργασιακών – νέων χημικών». Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι άξονες λειτουργίας και οι πρώτες ενέργειες. Συγκεκριμένα το έργο της εθελοντικής ομάδας, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά και θα προτείνει στην ΔΕ,  θα κινηθεί:

Α. Στην διερεύνηση της αγοράς και χαρτογράφηση των θέσεων εργασίας χημικών στην Κρήτη
Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού θα γίνει λεπτομερής καταγραφή αξιοποιωντας διάφορες λίστες είτε από επιμελητήρια, είτε από συλλόγους ή την λίστα πρακτικής του Τμήματος Χημείας.
Στόχος θα είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομενων η οποία θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Η βάση αυτή θα γίνιε προσπάθεια να είναι ανοιχτή προς τους συναδέλφους μέσα από ειδικό ιστολόγιο στο οποίο θα είναι δυνατόν να αναρτώνται θέσεις ζήτησης και προσφοράς εργασίας

Β. Στην οργάνωση εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις θα μπορεί να είναι είτε
1. Ενημερωτικού χαρακτηρα, όπως η παγίωση της διοργάνωσης ημερίδας σχετικά με το επάγγελμα του χημικού, πιθανόν και σε συνεργασία με το γραφείο διασύνδεσης του ΠΚ και
2. Επιμορφωτικού χαρακτήρα σε θέματα που να διευκολύνουν και να ισχυροποιούν την παρουσία των συναδέλφων στην αγορά εργασίας

Γ. Άλλες δραστηριότητες
1. Ενίσχυση του προσανατολισμού σε σχέση με την αγορά εργασίας για τους φοιτητές
Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επισκέψεις 3ετών φοιτητών σε διάφορους εργασιακούς χώρους, είτε με ενημερωτικές ομιλίες από συναδέλφους σε συγκεκριμένους τομείς
            2. Υποδοχή των νέων συναδέλφων

Στα παραπάνω πλαίσια και σε σχέση με τον πρώτο άξονα προτάθηκε προτού πάμε στην καταγραφή θέσεων εργασίας να γίνει μια στατιστική επεξεργασία των χημικών μελών του ΠΤ Κρήτης ώστε να έχουμε στοιχεία σχετικά με την εργασία, το επίπεδο ετεροαπασχόλησης και ανεργίας.
 Στον παρελθόν (προ διετίας) είχε η προσπάθεια ξανά, στην οποία είχαν ανταποκριθεί 95 συνάδελφοι. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε την κατανομή των δραστηριοτήτων των 95 αυτών συναδέλφων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ
%
Τριτοβάθμια Ιδρύματα 26
27,4
Μεταπτυχιακά 9
9,5
Ελεύθερος Επαγγελματίας 3
3,2
Μέση Εκπαίδευση 15
15,8
Άνεργος 10
10,5
Δημόσιες Υπηρεσίες 7
7,4
Ιδιωτική Εκπαίδευση 3
3,2
Βιομηχανία-Εργαστήρια-Συνεταιρισμοί-Φαρμακευτικές 14
14,7
Ερευνητικά Ιδρύματα 4
4,2
Εξωτερικό 4
4,2
ΣΥΝΟΛΟ 95
 


Συγκριτική απεικόνιση των δραστηριοτήτων χημικών μελών του ΠΤ Κρήτης
 Στόχος είναι αυτή την φορά να έχουμε δεδομένα από το σύνολο των συναδέλφων. Έτσι τα μέλη της ομάδας θα απευθυνθούν στους συναδέλφους ώστε να συλλέξουν στοιχεία για την επαγγελματική τους δραστηριότητα όπως επίσης θα γίνει και προσπάθεια διέυρυνσης της βάσης e-mail που ήδη υπάρχει.

Σε σχέση με τον δεύτερο άξονα συζητήθηκε να προτάθεί στην ΔΕ να οργανωθεί μια εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και νέοι χημικοί» που σκοπό θα έχει να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τις διαδικασίες και τα προβλήματα που μπορεί να ενσκύψουν στην προσπάθεια ένος νέου χημικού να δημιουργήσει κάτι ο ίδιος.
Τέλος η ομάδα ανανέωσε την επαφή της για το Σάββατο 23/6 στις 21:30 το πρωί στα γραφεία μας Επιμενίδου 19. Να τονίσουμε δε πως η συμμετοχή στην ομάδα είναι  εθελοντική και ανοικτή προς όλους. Συμμετοχή περισσότέρων εγγυάται συνέχεια, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σεμινάριο Μετρολογίας

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το ΠΤ Κρήτης της ΕΕΧ προτίθεται σε συνεργασία με το TrainMic (www.trainmic.org) να οργανώσει σεμινάριο με θέμα "ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ".
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις μετρολογικές απαιτήσεις του ISO/IEC-17025 για χημικές και βιο-αναλυτικες μετρήσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς (περιβάλλον, τρόφιμα κ.α.)
Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σεμιναρίου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link:
 http://irmm.jrc.ec.europa.eu/TRAINING/TRAINMIC/training_material/Pages/index.aspx


Το σεμινάριο είναι 16 ωρών και θα έχει ένα αρκετά χαμηλό κόστος. Για την καλύτερη οργάνωση του δε θα επιθυμούσαμε να έχουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος των συναδέλφων, όπως επίσης και πιθανές προτάσεις για το πότε θα εξυπηρετούσε να γίνει. Το σεμιναρίο θα γίνει στο Ηράκλειο ΚΑΙ στα Χανιά, εφόσον υπάρξει ο αναγκαίος αριθμος συναδέλφων.

Μπορείτε να στέλνετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος σας με e-mail στο eexkritis@yahoo.com, γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας και τον χρόνο διεξαγωγής που θα σας εξυπηρετούσε


Με εκτίμηση
ΕΕΧ Κρήτης