Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΕΧ-εκλογές 4η Νοεμβρίου, Βιογραφικά Υποψηφίων για ΔΕ ΠΤ Κρήτης



ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του  ΜΙΧΑΗΛ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πτυχιούχος τμήματος Χημείας , Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
1996-1997: Τεχνικός Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Φυτών στο Τμήμα Βιολογίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης.
1997-2001: Τεχνικός Εργαστηρίου στο Τμήμα Γενετικής - Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ)
2001-σήμερα: Τεχνικός Επιστήμονας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και  Υδατοκαλλιεργειών Κρήτης (ΙΘΑΒΒΥΚ) - Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
Πολυετή εμπειρία σε τεχνικές μοριακής βιολογίας(γονοτύπηση, αντιδράσεις PCR, αλληλούχιση) και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται συνήθως σε γενετικές μελέτες πληθυσμών και προγραμμάτων επιλεκτικής αναπαραγωγής (χρήση μοριακών δεικτών, RFLP’s, μικροδορυφορικά, μιτοχονδριακό  DNA, αλλοένζυμα, κ.α.). Εμπειρία σε τεχνική οργάνωση και λειτουργία εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας. Εξειδίκευση στη χρήση Αυτόματων Γενετικών Αναλυτών νέας γενιάς. Συμμετοχή σε δειγματοληψίες από μονάδες υδατοκαλλιεργειών και σε εργασίες πεδίου για τις ανάγκες ερευνητικών προγραμμάτων.
Καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.
Ενεργή δράση με διαρκή συμμετοχή σε ΔΣ  συλλογικών οργάνων (Φοιτητικός Σύλλογος, Σύλλογος Εργαζομένων ΙΘΑΒΙΚ και ΕΛΚΕΘΕ, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο)
Προσωπικά στοιχεία:
Ημερομηνία γέννησης : 31/01/1966
Παντρεμένος με δύο παιδιά
Διεύθυνση κατοικίας : Ιόλης 11 Μεσσαμπελιές 71409, Ηράκλειο.
Τηλ : 2810-237421, 2810-337825 και 6972950257
Φαξ: 2810-337820    E-mail: daris@hcmr.gr
ΣΧΟΛΙΟ
Είμαι νέο μέλλος στην ΕΕΧ και η υποψηφιότητά μου προέκυψε και εξ’ αιτίας της   εξαιρετικής δουλειάς του απερχόμενου ΔΣ αλλά και  προσωπικά  του Προέδρου του. Πρόθεσή μου, σε κάθε περίπτωση, είναι να συμβάλλω με τις μικρές μου δυνάμεις και τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου ώστε να  ενισχυθεί το νέο ΔΣ και να συνεχίσει την πολύ πετυχημένη πορεία του απερχόμενου.
Επειδή ως νέο μέλλος δεν μπορώ να αναφερθώ στα του Συλλόγου θα σας αναφέρω τις γενικότερες σκέψεις μου για την συμμετοχή στα κοινά και που αυτές είναι οδηγός μου για την απόφαση να είμαι υποψήφιος.
Για να θεωρηθεί κάποιος «πολίτης», σύμφωνα με τις πολιτικές και φιλοσοφικές θεωρίες του παρελθόντος, δεν αρκούσε να υπάρχει απλά ως μια οντότητα εντός μιας πόλης, αλλά έπρεπε και να συμμετέχει στα κοινά (στην νομοθεσία, στην άσκηση εξουσίας και στις όποιες σημαντικές αποφάσεις).
Στις μέρες μας που υπάρχει και καλλιεργείται μια γενική απαξία στην ατομική ενασχόληση με τα κοινά, εμείς θα πρέπει να τονίζουμε με την στάση μας ότι εξακολουθούμε να την θεωρούμε βασική υποχρέωση μας.
Πρακτικά, εφόσον ζούμε σε κοινωνικές ομάδες,  μεγαλύτερες η μικρότερες, οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε για το ρόλο μας στην κάθε μια από αυτές, αλλά και για την λειτουργία των συγκεκριμένων ομάδων, μιας και η επιρροή που ασκούν αυτές στη ζωή μας είναι καθοριστική.
Στον αντίποδα, όσο εμείς είμαστε παραδομένοι στο τίποτα κάποιοι άλλοι, ακολουθούν την τακτική του “όσο εσύ κοιμόσουν….”, και κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Επιλέγοντας λοιπόν την ενεργό συμμετοχή από την αδράνεια και την παθητικότητα  συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές και εύχομαι το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί να είναι αντάξιο και ικανή συνέχεια του απερχόμενου.
 

ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στο Καμπανό, στην επαρχία Σελίνου στα Χανιά. Πέρασα τα εφηβικά-μαθητικά μου χρόνια στην Νέα Χώρα στα Χανιά, όπου και τελείωσα το 1o Λύκειο Χανίων. Αποφοίτησα από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988 και τον Φλεβάρη του 1989 άρχισα μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1995 απέκτησα διδακτορικό δίπλωμα στην συνθετική οργανική Χημεία με επιβλέποντα τον καθηγητή Οργανικής Χημείας Χάρη Κατερινόπουλο. Μετά το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας, άρχισα να εργάζομαι (1997-2000) ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του ΠΚ. Παράλληλα εργάστηκα  (1998, 2000-2002) ως επισκέπτης καθηγητής (ΠΔ 407) σε μαθήματα και εργαστήρια του Τμήματος Χημείας. Το διάστημα 2000-2004 εργάστηκα ως επισκέπτης καθηγητής στο ΤΕΙ Ηρακλείου στο πρόγραμμα σπουδών επιλογής «διαχείριση γεωργικών οικοσυστημάτων» διδάσκοντας το μάθημα της Περιβαλλοντικής Χημείας. Από το 2002 έως και σήμερα εργάζομαι στο Τμήμα Χημείας του ΠΚ με σύμβαση ΙΔΑΧ, τοποθετημένος στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών.
Είμαι παντρεμένος και έχω τρεις γιούς (15, 12 και 9 ετών)
Ζω στο Ηράκλειο και στο ελεύθερο μου χρόνο τρέχω, και καλλιεργώ κηπευτικά και ελαιόδεντρα!!
ΣΧΟΛΙΟ
Για μένα η συμμετοχή στα δρώμενα του συλλόγου ήρθε ως μια υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στους συναδέλφους, αλλά απέναντι και στα παιδιά μου. Αυτό γιατί θεωρώ πως αν δεν πάρουμε πρωτοβουλίες και δεν δράσουμε για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο σε όποια συλλογικότητα και αν συμμετέχουμε τότε έχουμε να απολογηθούμε στα ίδια μας τα παιδιά. Η κοινωνία που τους αφήνουμε είναι το αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων!!
Η ΕΕΧ οφείλει να είναι δραστήρια και να παίρνει πρωτοβουλίες και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των χημικών αλλά και  για όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δεν μπορεί να λειτουργεί σαν ένας βραδυκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός.
Τα προηγούμενα 3 χρόνια έγινε προσπάθεια να αλλάξει λίγο το σκηνικό της αδράνειας.
Τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να εμπεδωθεί μια άλλη λειτουργία περισσότερο συμμετοχική. Είναι ανάγκη νέοι συνάδελφοι να πλησιάσουν τον σύλλογο, αλλά και οι παλαιότεροι να προσφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Στα επόμενα τρία χρόνια έμφαση πρέπει να δοθεί στα επαγγελματικά-εργασιακά. Πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους νέους συναδέλφους και για να γίνει αυτό απαιτείται πολλή δουλειά!!


ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στις 15/04/1983 στα Χανιά. Το 2001 μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη όπου εισήχθηκα στο  τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. απ’ όπου αποφοίτησα το 2009. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο Κρήτης ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό μου το 2012 και συνεχίζω έως και σήμερα πραγματοποιώντας την διδακτορική μου διατριβή. Από το 2011 εργάζομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας και έχω εργαστεί σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του Π.Κ. . Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημείας Α.Π.Θ.(2005), εκπρόσωπος των φοιτητών στην σύγκλητο του Α.Π.Θ. και στην κοσμητεία στην Σ.Θ.Ε.(2004-2005) και μέλος της Γ.Σ. του τμήματος Χημείας Α.Π.Θ. (2003-2007) και του Γενικού τμήματος του Π.Κ. (2011-έως και σήμερα). Γνωρίζω Αγγλικά, Ιταλικά και λίγα Γαλλικά.
ΣΧΟΛΙΟ
1. Θεωρώ ότι η Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει ένα  σημαντικότερο ρόλο στην επαγγελματική αποκατάσταση  των αποφοίτων συναδέλφων. Ουσιαστικά θα πρέπει να διαμορφώνει τον ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στην αγορά εργασίας και τα πανεπιστημιακά τμήματα, δημιουργώντας μια γέφυρα συνεργασίας και επικοινωνίας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό επιβάλλεται η καταγραφή των αναγκών μέσω της καταγραφής του συνόλου των επιχειρήσεων που απασχολούν συναδέλφους και αυτές που θα έπρεπε να απασχολούν βάση της ελληνικής νομοθεσίας.
2. Θεωρώ σημαντικό την ενεργοποίηση περισσότερων συναδέλφων μέσω της ΕΕΧ για μεγαλύτερη συμμετοχή και την επίτευξη σημαντικότερων στόχων όπως για παράδειγμα την επαναφορά περισσότερων ωρών Χημείας στα σχολεία κτλ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την επιμέρους διάσπαση των Περιφερειακών τμημάτων (το Περιφερειακό τμήμα δεν θα καταργηθεί) και δημιουργώντας επιμέρους συλλόγους ή ομάδες ή συνδέσμους ανά νομό, τα οποία θα είναι υπόλογα στο Περιφερειακό τμήμα της ΕΕΧ, και θα δίνει στους συναδέλφους την δυνατότητα να ασχοληθούν με σκοπό την προώθηση των στόχων της ΕΕΧ.
3. Η τεχνολογία και η επιστήμη προχωρά με γοργούς ρυθμούς, και οι χημικοί θα πρέπει να ακολουθούμε. Η περαιτέρω επιμόρφωση των πτυχιούχων συναδέλφων μέσω σεμιναρίων θα πρέπει είναι ένας από τους κυριότερους ρόλους της Ένωσης και η οποία θα βοηθάει στην πρόοδο και στην καλύτερη διασύνδεση  των συναδέλφων με την αγορά εργασίας.


ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Είμαι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο εκπόνησα και τη Διδακτορική μου Διατριβή.
Μετά το στρατό, εργάσθηκα για πέντε χρόνια ως ερευνητής στο Ιατρικό Τμήμα του Π.Κ. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα,
εργάζομαι ως Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με ενδιαφέρον για τη διδακτική της Χημείας.
Εχω διατελέσει ταμίας της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Τ. Κρήτης της Ε.Ε.Χ. κατά τη χρονική περίοδο 2007-10.
ΣΧΟΛΙΟ
Ο ρόλος μου στη νέα Διοικούσα θα είναι αφενός να εκπροσωπήσω τους συναδέλφους Χημικούς Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας,
αφετέρου να εργασθώ για την αναβάθμιση του μαθήματος στη βαθμίδα αυτή της εκπαίδευσης γιατί και διδακτικά είναι υποβαθμισμένο,
αλλά και για να ανοίξουν περισσότερες θέσεις εργασίας στους νέους Χημικούς.
Επιπλέον όχι μόνο θα υποστηρίζω, αλλά και θα συμμετέχω σε όλες τις δραστηριότητες του Π.Τ.Κ. της Ε.Ε.Χ. που στόχο θα έχουν
και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του Χημικού, αλλά και να αναδείξουν τη επιστήμη της Χημείας στην τοπική κοινωνία.


ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΜΗΝΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Μπαλασκά Τσαμπίκα Ειρήνη γεννήθηκα το 1988 και κατάγομαι από τη Ρόδο. Αποφοίτησα από το τμήμα Χημείας του Παν/μίου Κρήτης το 2011 και αυτή την περίοδο εκπονώ τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο εργαστήριο Χημικών και Περιβαλλοντικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Παν/μίου Κρήτης. Κατά τις προπτυχιακές σπουδές μου, έχω δουλέψει στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας.
ΣΧΟΛΙΟ
Εάν εκλεγώ στη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών του  Περιφερειακού Τμήματος  Κρήτης, στόχος μου θα είναι να προσελκύσω νέους συναδέλφους που αποφοιτούν από τα Τμήματα Χημείας να έλθουν κοντά μας και μέσα από τις συναντήσεις μας να λύνονται πολλά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, όπως τα εργασιακά θέματα που αφορούν κυρίως εμάς τους νέους καθώς μόνο εμείς μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε ενεργά. Έτσι ο Σύλλογός μας  θα προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά προς όφελος όλων μας.


ΜΠΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα 20/03/1983 στον Βόλο. Το 2000 εισήχθηκα στο  τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ’ όπου αποφοίτησα το 2005. Σεπτέμβρη του 2005 άρχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2010 απέκτησα διδακτορικό στην συνθετική Ανόργανη Χημεία. Από το 2010 έως σήμερα είμαι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας. Το 2011 διακρίθηκα στον διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας, ως μία εκ των 10 καλύτερων ιδεών στην Ελλάδα και η μοναδική από Κρήτη. Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης (2006-2009), καθώς επίσης και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Πανεπιστημίου Κρήτης (2008-2010). Στα πλαίσια της θητείας μου στον Σύλλογο Μεταπτυχιακών διοργανώσαμε το 1ο , 2ο, 3ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Χημείας Ελλάδας – Κύπρου το οποίο ήταν μία εξέλιξη συνεδρίων Μεταπτυχιακών Πανεπιστημίου Κρήτης.
ΣΧΟΛΙΟ
Αν θέλουμε ανάπτυξη, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από όλη αυτή την κατάσταση μία είναι η λύση, και η λύση βρίσκεται στα χέρια όλων μας και είναι η επιστήμη της Χημείας. Έχοντας σαν εργαλείο την γνώση της Χημείας μπορούμε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ νέα προϊόντα, καινοτόμα και ανταγωνιστικά. Η ΕΕΧ και ειδικότερα το παράρτημα της Κρήτης έχει κάνει ήδη μία πολύ καλή αρχή σε πολλά θέματα και πρέπει να συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο. Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι πρέπει
  1. να εμπλουτιστεί και να γίνει μέρος της καθημερινότητάς και της ενημέρωσης όλων των χημικών το forum. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων θα επιτευχθεί αυτό.
  2. να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο με όλες τις εταιρίες της Κρήτης
  3. να κάνουμε μια database που θα έχει στοιχεία όπως βιογραφικά των μελών και φυσικά, που δουλεύει και εργάζεται ο κάθε Χημικός της Κρήτης.
  4. Τέλος θα πρέπει η Ένωση να ενεργοποιήσει συνάδελφους που έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο, να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικά σεμινάρια ή ημερίδες (ISO,….) σε νέους άνεργους συναδέλφους.

ΟΡΦΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χριστίνα Ορφανού του Γεωργίου και της Χρυσής γεννήθηκε στα Χανιά το 1989.
Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2012 και πραγματοποιεί τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στο εν λόγω τμήμα στον τομέα των Νανοϋλικών. Κατά την φοίτησή της συνεργάστηκε στο ίδρυμα τεχνολογίας έρευνας με την ομάδα των Οξειδωτικών & Ημιαγώγιμων Υλικών στο τμήμα Δομής και Λέιζερ.Παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα.
ΣΧΟΛΙΟ
Σκοπός της ενασχόλησής της με τα συνδικαλιστικά θέματα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των Χημικών στην Κρήτη καθώς και η δημιουργία συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και του Τμήματος Χημείας ώστε από κοινού να δοθεί λύση στα προβλήματα των Χημικών στην Κρήτη.


ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΣΧΑΛΗ
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Παπαδάκη Μαρία . Γεννήθηκα στις 24/4/1983 στο Αρκαλοχώρι ,Ηρακλείου Κρήτης .Το 2001  εισήχθηκα στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το οποίο και αποφοίτησα το 2005  .
Μόλις αποφοίτησα  εργάστηκα ως υπεύθυνος παραγωγής σε τοπική γαλακτοκομική μονάδα. Παράλληλα  εργαζόμουν και  συνεχίζω να  εργάζομαι στο χώρο της  Παράλληλης παιδείας. Εργάζομαι στο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης « Ορίζοντες » στο Αρκαλοχώρι .
Διαμένω στο Ηράκλειο.
Έχω διατελέσει μέλος της διοικούσας επιτροπής του Περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ε.Ε.Χ κατά τη περίοδο 2007 -2009 .
Διατελώ ταμίας της διοικούσας επιτροπής του Περιφερειακού τμήματος  Κρήτης της Ε.Ε.Χ. τη τρέχουσα τριετία.
ΣΧΟΛΙΟ
Τη περίοδο αυτή λόγω των αυξημένων δυσκολιών στην αγορά εργασίας θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε με υπομονή , σύνεση και ευθυκρισία για τη δημιουργία καλύτερων προοπτικών για το κλάδο μας.  Θεωρώ ότι τη τρέχουσα τριετία , το έργο της Ένωσης ήταν σημαντικό. Ήταν κοντά στους νέους συναδέλφους και είχε μια συνεχή και ενεργή δράση. Το έργο αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και ενισχυθεί  με νέες δραστηριότητες την επόμενη τριετία.
Χρειάζεται όμως η ΒΟΗΘΕΙΑ  και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων των  συναδέλφων , αρχικά στην εκλογική διαδικασία και έπειτα σε κάθε δράση της Ένωσης


ΠΕΝΤΑΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Χανιά από όπου και κατάγομαι. Αποφοίτησα από το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991.
Αφού εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο UNIVERSITY OF SURREY στην Αγγλία και το 1995 πήρα Master of Science με αντικείμενο Κλινική Βιοχημεία με Μοριακή Βιολογία. Εργάστηκα σαν επιστημονικός συνεργάτης από το 1995 έως το 1997 στο παραπάνω πανεπιστήμιο (SURREY) και από το 1997 έως το 1999 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1999 έως το 2002 ήμουν διευθυντής παραγωγής σε γαλακτοκομική μονάδα (ΚΡΙΑΡΑΣ Α.Ε.) στο Ηράκλειο και από το 2002 έως και σήμερα είμαι υπεύθυνος του βιοχημικού και ανοσολογικού τμήματος ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Χανιά.
Έχω διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Π.Τ. Κρήτης της Ε.Ε.Χ. από το 2000 έως το 2003, και από το 2010 έως και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος.
Είμαι παντρεμένος και έχω δυο κόρες. Η διεύθυνση επικοινωνίας μου είναι:
Τζανακάκη 36
73134 Χανιά
Τηλ. 2821043535, 6945953145
Email: eftychios_pentaris@hotmail.com
ΣΧΟΛΙΟ
Πιστεύω ότι το έργο της Διοικούσας στην προηγούμενη τριετία ήταν σε θετική κατεύθυνση και η επόμενη που θα εκλεγεί θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, με έμφαση την αντιμετώπιση της ανεργίας (κύρια των νέων συναδέλφων), την περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού έργου της Ένωσης (σεμινάρια, ημερίδες, επιστημονικές διαλέξεις), την ακόμα μεγαλύτερη αποκέντρωση στη δράση της (εκδηλώσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι) και τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συναδέλφων σε όλες τις δραστηριότητές της.
Θα πρέπει τέλος να ασκηθεί πίεση στη Ένωση Ελλήνων Χημικών σε κεντρικό επίπεδο ώστε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και οι εκπρόσωποί μας στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων να εκλέγονται από τα Περιφερειακά Τμήματα κατά αναλογία ψηφισάντων και με τον ίδιο τρόπο αλλά και την επιδειχθείσα δραστηριότητα να κατανέμονται στα αντίστοιχα Περιφερειακά Τμήματα τα χρήματα (συνδρομές, επιχορηγήσεις).


ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Στεφανάκη Ειρήνη του Δημητρίου και είμαι απόφοιτος του Τμ.Χημείας του ΑΠΘ. με μετεκπαίδευση στην Ιατρική Παν.Κρήτης στην εργαστηριακή τεχνολογία.
Από το 1992 είμαι υπάλληλος του ΓΧΚ. Κατά την παραμονή και εργασία μου στην Αθήνα, ασχολήθηκα κατά βάση με ποσοτικές αναλύσεις μυκοτοξινών, με ανοσοχημικές μεθόδους, σε διάφορα αγροτικά προϊόντα.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του Παν.Αθηνών και το Παν.Κρήτης, ασχολήθηκα με τη μελέτη της τρισδιάστατης δομής μυκοτοξινών, με χρήση NMR και υπολογιστικών προγραμμάτων προσομοίωσης (molecular modeling).
Συμμετείχα επίσης, στην ομάδα εργασίας εθνικών εμπειρογνωμόνων των Κρατών-Μελών, για τους αγροτικούς ρυπαντές, στις Βρυξέλλες.
Από το 2005 εργάζομαι στη Χ.Υ.Ηρακλείου, σε αντικείμενα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ελέγχων (τροφίμων, ποτών αλκοολούχων και μη, νερών, κλπ), όπως επίσης και σε θέματα που άπτονται φορολογικού ενδιαφέροντος (καύσιμα, οινόπνευμα).
ΣΧΟΛΙΟ
Θα ήθελα να τονίσω εκ μέρους μου, την ανάγκη για δημιουργική συμμετοχή όλων μας, είτε εντός της Δ.Ε. είτε εκτός, σε δράσεις που να απευθύνονται στην ευρύτερη κοινωνία και να γίνει η Χημεία μια επιστήμη που έχει άμεση σχέση με την καθημερινή ζωή.
Αυτές μπορεί να είναι κάποιες διαλέξεις με θεματικές ενότητες, που μπορεί να αφορούν τη ρύπανση επιφανειακών και πόσιμων υδάτων και νερών κολύμβησης ή κάποια τοπικά προϊόντα, όπως είναι το ελαιόλαδο, το μέλι, το κρασί, η τσικουδιά, κ.α.

 
ΦΑΚΟΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του  ΙΩΑΝΝΗ
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1960,έγγαμος με δυο παιδιά.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου MONTCLAIR STATE  (Η.Π.Α) στο Τμήμα Χημείας (BACHELOR OF SCIENCE) (1979-83) και του Πανεπιστημίου OHIO STATE  (Η.Π.Α.) στο μεταπτυχιακό Τμήμα Χημείας  Τροφίμων  κ διατροφής.(MASTER OF SCIENCE) (1983-85).
Eπαγγελματική εμπειρία:
·         1987- 1989 : Χημικός στο εργαστήριο Περιβαλλοντολογίας Επιδημιολογίας και Διατροφής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
·         1989 έως σήμερα: Υπεύθυνος του Χημικού Εργαστηρίου                  «ΑNALYSIS» (εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων-συμβουλές-μελέτες διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων).
·         1989 έως σήμερα: Υπεύθυνος Ελαιολάδου  στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών.
Εκλεγμένες θέσεις:
1.    Πρόεδρος Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου, 1981-82.(Η.Π.Α)
2.    Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Χημικών Ανατολικής Κρήτης, 1988-94.
3.    Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, 1994-1997.
4.    Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου 1995-1998 και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου 1996  -1998.
Ανακοινώσεις - Δημοσιεύσεις:                                                                                                       
Συχνή συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε σεμινάρια και δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά σε θέματα για το Ελαιόλαδο και τα συστήματα ασφάλειας τροφίμων.
ΣΧΟΛΙΟ
Θεωρώ ότι η απερχόμενη Διοικούσα  ήταν από τις πιο δραστήριες και επιτυχημένες γεγονός που με ενθαρρύνει να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία .
Η συνεχής επαφή,  η αλληλοβοήθεια αλλά και η προώθηση συναδέλφων στην αγορά εργασίας ήταν πάντα στους στόχους μου από όποια θέση και αν ήμουν τα τελευταία 25 χρόνια που ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο.
Η σημερινή συγκυρία φέρνει τον ανειδίκευτο χημικό μπροστά στο φάντασμα της ανεργίας. Η Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει τους νέους αλλά και τους παλαιότερους,  είτε  επιμορφώνοντας με σεμινάρια είτε με την απαίτηση  συμμετοχής  χημικών σε δραστηριότητες  που τώρα λυμαίνονται άλλες ειδικότητες, με σκοπό την  αύξηση των θέσεων εργασίας των χημικών αλλά και την ανάδειξη και την κατοχύρωση του ρόλου των χημικών και της χημείας στις διάφορες εκφράσεις της αγροτικής, της μεταποιητικής, της παραγωγικής αλλά και της  καθημερινής ζωής.
Όσον αφορά το ρόλο της  χημείας στη καθημερινότητα θα πρέπει  σε συνέχεια των δραστηριοτήτων του έτους  χημείας να μεταφέρομε πρακτικές και γνώσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες στο ευρύ κοινό.
ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Βασίλειος Σ. Χατζησταύρος, κατάγομαι από τα Χανιά Κρήτης. Είμαι 32 ετών και έχω αποφοιτήσει ως Χημικός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2003. Στη συνέχεια έκανα Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στο Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου εργάζομαι έως και σήμερα ως Εργαστηριακό και Διδακτικό προσωπικό παράγοντας ταυτόχρονα ερευνητικό έργο στο εργαστήριο Αναλυτικής και Περιβαλλοντικής Χημείας.  Ταυτόχρονα ασχολούμαι με την εκπαίδευση διδάσκοντας 8 χρονιά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης του Νομού.
ΣΧΟΛΙΟ
Η απόφαση μου για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Ένωσης για 1η φορά, πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη το ήδη επιτυχημένο έργο που επέδειξε η προηγούμενη διοικούσα επιτροπή καθώς και οι προοπτικές για ακόμα περισσότερες ουσιαστικές και πρωτοποριακές δραστηριότητες επιστημονικού χαρακτήρα οι οποίες θα περιλαμβάνουν τη σύμπραξη και άλλων φορέων όπως για παράδειγμα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Εξίσου σημαντική δράση πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο αφορά τις διεκδικήσεις στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τους προβληματισμούς των νέων συναδέλφων μας οι οποίο τίθενται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κοινωνική συγκυρία στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλιότερων συναδέλφων με τον ενθουσιασμό και την όρεξη των νεότερων, πιστεύω ότι  θα συγκροτηθεί μια συντονισμένη και συσπειρωμένη ομάδα η οποία θα μπορέσει να οργανώσει και να υλοποιήσει δράσεις άμεσου ενδιαφέροντος και τεχνογνωσίας για όλα τα μέλη της Ένωσης.  





ΔΕΚ ΧΗΜΙΚΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

ΜΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Απόφοιτος τμήματος Χημείας Π.Κ. 2009
Υποψήφιος Διδάκτορας τμήματος Χημείας Π.Κ.
Ζει στο Ηράκλειο.
                                                 
ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗ ΒΗΘΛΕΕΜ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Απόφοιτος τμήματος Χημείας Π.Κ. 2006
Υποψήφιος Διδάκτορας τμήματος Χημείας Π.Κ.
Ζει στα Χανιά.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΚ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
                Συνάδελφοι,  σας καλούμε με τον ψήφο σας να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Πανεπιστημονικής, της άλλης φωνής μέσα στην Ε.Ε.Χ..  Η πολιτική της συγκυβέρνησης των μνημονίων, της φτώχιας και της καταπάτησης των εναπομεινάντων δικαιωμάτων  όπως εκφράζεται μέσα στην Ε.Ε.Χ. από τις κυρίαρχες παρατάξεις, πρέπει να καταδικαστεί. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Χρειάζεται όμως να υψωθεί απέναντι τους ένα ισχυρό και οργανωμένο κίνημα.  Κίνημα που δεν θα ζητά άλλο "καλύτερο" διαχειριστή της κρίσης, στα πλαίσια του ευρώ, της Ε.Ε., του μπαμπούλα της επόμενης δόσης. 'Όλα αυτά όμως απαιτούν αλλαγή των συσχετισμών παντού, σε σωματεία, συνδικάτα, εργατικά κέντρα, φοιτητικούς συλλόγους ακόμα και σε μια επιστημονική ένωση όπως η Ε.Ε.Χ..

Η επιστήμη ,άρα και η Χημεία δεν είναι ουδέτερη. Το πρόσημο της καθορίζεται από την τάξη που υπηρετεί.
Η Χημεία στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων φτιάχνει ακριβά φάρμακα, που το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση, επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα με απόβλητα, (βλέπε Ασωπός), παράγει επικίνδυνα τρόφιμα, θα τα πουλάει και ληγμένα από το επόμενο διάστημα (βλέπε νέα μέτρα)!!!!

Η Χημεία στην υπηρεσία του λαού μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη διαβίωση δραματικά. Η ενσωμάτωση της στην παραγωγή μπορεί να προσφέρει καλύτερα, ασφαλέστερα και φθηνότερα προϊόντα στο λαό. Να μειώσει τον εργάσιμο χρόνο και να δώσει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να διαθέσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του. Μπορεί να συμβάλει στο να εξηγήσουμε ακόμη περισσότερο τη φύση, να «χτυπήσει» το άγνωστο, που οδηγεί τον άνθρωπο σε θρησκευτικές προκαταλήψεις, φοβίες και δοξασίες. Να παίξει τον πραγματικό της ρόλο, για «να απαλλάξει τον άνθρωπο από το μόχθο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου