Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Γενική Συνέλευση Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης Ένωσης Ελλήνων Χημικών


Αγαπητοί συνάδελφοι

Η ΔΕ του Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών καλεί τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος, συνάδελφους χημικούς σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, και ώρα 18:00 το απόγευμα, στα γραφεία του Π.Τ. Επιμενίδου 19.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί ακριβώς μία εβδομάδα μετά δηλαδή Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 ΙΔΙΑ ώρα και στον ΙΔΙΟ χώρο.

Θέματα της ΓΣ

1. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2011 και προϋπολογισμός έτους 2012

2. Απολογισμός Δράσης έτους 2011

3. Προγραμματισμός Δράσης έτους 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι

η ΕΕΧ αποτελεί ένα επιστημονικό σύλλογο που έχει ένα σημαντικό και αναβαθμισμένο ρόλο τουλάχιστον νομικά. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και επίσημο σύμβουλο του Κράτους σε θέματα που άπτονται της Χημείας και της Χημικής εκπαίδευσης. Όμως η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι είναι σίγουρα διαφορετική. Η Ένωση, ο σύλλογος μας δεν έχει πάντα την δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης και δεν ανταποκρίνεται συχνά όπως θα έπρεπε με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Αυτό αποτελεί δυστυχώς μια κατάσταση που χρόνια τώρα διαμορφώνει μια δυσμενή πραγματικότητα για όλους μας. Μια κατάσταση όμως που δεν πρέπει να γίνεται πλέον ανεκτή. Αυτό μπορεί να αλλάξει; Μπορεί ο σύλλογος μας να αποκτήσει το κύρος που του αναλογεί, να είναι ουσιαστικός στις δράσεις του, αποτελεσματικός, να στηρίζει τα συμφέροντα των συναδέλφων και να παρεμβαίνει ουσιαστικά με την κοινωνία σε θέματα που έχουν να κάνουν με την χημεία και τις εφαρμογές της; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Αυτό αγαπητοί συνάδελφοι προσπαθήσαμε να κάνουμε την χρονιά που πέρασε. Και νομίζω ότι αυτό έγινε και σε κεντρικό επίπεδο παρουσιάζοντας αναμφίβολα μια αξιόλογη δράση και θεωρώ πως ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας οφείλεται στον προεδρο της ΕΕΧ συνάδελφο Γιώργο Αρβανίτη.

Μιλώντας όμως για μας και για την Κρήτη έγινε μια προσπάθεια η ΕΕΧ να αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες και προς το ευρύ κοινό αλλά και προς όφελος των μελών της. Πιστεύουμε πως με τις ενέργειες που έγιναν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να έχουμε ένα σύλλογο που να ανταποκρίνεται σε ένα βαθμό στις ανάγκες των μελών του και της κοινωνίας, αλλά και να δημιουργήσει τις βάσεις για καλύτερη και ουσιαστικότερη πορεία στο μέλλον.

Έτσι έγινε προσπάθεια να κατοχυρωθεί η έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση όλων των συναδέλφων (ιδιαίτερα των νέων).

Ø Εκδόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο που δίνεται στους νέους συναδέλφους κατά την αποφοίτηση τους.

Ø Δίνεται μέσα από τις λίστες με e-mails άμεση ενημέρωση για διάφορα θέματα, όπως επίσης και μέσω του blog (eex-crete.blogspot.com, αλλά και της ομάδας μας στο fb)

Ø Έγινε η έναρξη των μηνιαίων ανοιχτών συναντήσεων της 1ης Παρασκευής του μήνα στα γραφεία μας

Έγινε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συναδέλφους στον προσανατολισμό τους στην αγορά εργασίας αλλά και να αναπτύξουμε μια σειρά από δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Ø Έτσι διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Επάγγελμα χημικός, κρίση – προοπτικές» και ομιλητές τους συναδέλφους Μιχάλη Χάλαρη, Μιχάλη Στρατηγάκη, και Νίκο Μιχαλόπουλο.

Ø Έγινε επιμορφωτικό σεμινάριο (και για φοιτητές) «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας», στα γραφεία του Π.Τ. Κρήτης.

Ø Διοργανώθηκε στα Χανιά επιμορφωτικό σεμινάριο 12 ωρών με θέμα « Υγρή Χρωματογραφία συζευγμένη με φασματομετρία μάζας (LC-MS)», στην αίθουσα προβολών συνεταιριστικής τράπεζας Χανίων

Δόθηκε το παρόν σε μια σειρά από εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό

Ø Εκδήλωση 2011, «Χημεία, η ζωή μας, το μέλλον μας», Αίθουσα «Ανδρόγεω» Δήμου Ηρακλείου, με ομιλητές τους Μιχάλη Ορφανόπουλο καθηγητή Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, Κώστα Μήλιο επικ. καθηγητή Τμήματος Χημείας, Μαρία Βαμβακάκη, αν. καθηγήτρια Τμήμα Επιστήμης Υλικών, Παν/μιο Κρήτης

Ø Στην πόλη των Χανίων παρουσίαση της ζωής και του έργου της Μαρίας Κιουρί καθώς και παρουσίαση-εκτέλεση εντυπωσιακών πειραμάτων Χημείας από τους συναδέλφους Τζιανουδάκη Λεωνίδα και Μαρκογιαννάκη Δημοσθένη (Πολιτιστικό κέντρο Μητρόπολης Χανίων)

Ø Στην πόλη των Χανίων επίσης ομιλία, Πολιτιστικό Κέντρο Μητρόπολης Χανίων, αν. Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης Ελευθερία Ψυλλάκη με θέμα ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Ø Στην πόλη του Ρεθύμνου, σπίτι του Πολιτισμού, εκδήλωση «Μια βραδιά με την Χημεία», βράβευση διακριθέντων στον Π.Μ.Δ.Χ. σε επίπεδο Κρήτης και του συναδέλφου Λ. Τζιανουδάκη

Ø Διοργάνωση εκδήλωσης με πειράματα Χημείας στην Λότζια με την συμμετοχή μαθητών του Πειραματικού λυκείου Ηρακλείου

Σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα και ίσως πολύ καλύτερα οργανωμένα από αυτά που εμείς προσπαθούμε αυτήν την περίοδο. Αντιλαμβάνεστε όμως πως για να γίνει αυτό είναι ανάγκη οι συνάδελφοι να πλησιάσουν λίγο τον σύλλογο προτείνοντας και οι ίδιοι θέματα δράσης με βάση τις εμπειρίες τους ή και τις ανάγκες τους. Συμμετέχοντας και οι ίδιοι ουσιαστικά και δυναμικά στα πεπραγμένα της Ένωσης. Διαμορφώνοντας οι ίδιοι το περιβάλλον ανάπτυξης και λειτουργίας του συλλόγου μας.

Έρχομαι λοιπόν ξανά στην ερώτηση αν μπορεί να αλλάξει κάτι στην λειτουργία, στην παρεμβατικότητα, στο κύρος του συλλόγου μας. Η απάντηση είναι ΝΑΙ, εάν όμως ενδιαφερθούμε και συμμετέχουμε. Εάν δώσουμε προτεραιότητα στην συλλογική δράση και όχι στις λύσεις «ο καθένας μόνος τους». Η αναβάθμιση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών αντανακλά σε όλους μας και όλους μας πρέπει να μας νοιάζει.

Σας περιμένουμε λοιπόν στην Γενική μας Συνέλευση να συζητήσουμε τα πεπραγμένα μας και να συναποφασίσουμε το τι θέλουμε να κάνουμε την χρονιά που τρέχει

Με εκτίμηση

Για την ΔΕ του Π.Τ. Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Κουβαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου