Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Π.Τ. ΚΡΗΤΗΣ Ε.Ε.Χ.., ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Στην Δ.Ε. της Κυριακής 13-6-2010 αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να ξεκινήσει προσπάθεια χαρτογράφησης των θέσεων εργασίας των χημικών στην Κρήτη σε συνεργασία με το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία ορίσθηκε από την Δ.Ε. να συμμετέχει ο συνάδελφος Στέλιος Μυριοκεφαλιτάκης. Προτείνονται ακόμα τα ονόματα των συναδέλφων Μελάκη Αντώνη, Λαδωμένου Καλλιόπης. Η επιτροπή είναι ανοιχτή και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει ή να προτείνει κάποιον. Στόχος μας είναι να έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε πληροφορίες στους συναδέλφους για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά και τις επιχειρήσεις σχετικά με τους διαθέσιμους προς εργασία συναδέλφους.

2. Να κατατεθεί στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος Χημείας πρόταση για το πιστοποιητικό οινολογικής κατάστασης. Το τμήμα Χημείας δυστυχώς είναι το μόνο που δεν παρέχει το πιστοποιητικό. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός της άρνησης των 4 άλλων τμημάτων να δεχτούν του αποφοίτους του Τμήματος Χημείας του Π.Κ. δημιουργεί μια κατάσταση ανισότητας που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσθηκε να ορισθεί επιτροπή στην ορίσθηκε από την Δ.Ε. να συμμετέχει ο συνάδελφος Γιάννης Μπαλαχούτης. Προτείνονται ακόμα τα ονόματα των Μελάκη Αντώνη, Τοφή Μαρία και των φοιτητών στο Τμήμα Χημείας Ρουμελιώτη και Χαρισιάδη. Φυσικά και δω η επιτροπή είναι ανοιχτή. Στόχος μας είναι η ενδελεχής μελέτη των προγραμμάτων σπουδών των 4 πανεπιστημίων που δίνουν το πιστοποιητικό και η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης. Πιστεύουμε πως το Τμήμα Χημείας έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί πως με μικρό ή καθόλου κόστος γι' αυτό μπορεί να προσφέρει στους φοιτητές του την δυνατότητα άρσης του αποκλεισμού που έχουν από μια σημαντική για την Κρήτη μερίδα θέσεων εργασίας.

3. Να οργανωθεί κατά τον Οκτώβριο σεμινάριο που να απευθύνεται στους καθηγητές Μ.Ε. με θέμα "Πειράματα Χημείας σε μικροκλίμακα". Στην ομάδα οργάνωσης από την Δ.Ε. προτείνεται ο Ιάσωνας Τσίγκος και από την επιτροπή Παιδείας ο Αντώνης Μαργαρίτης. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος συνάδελφος θα ήθελε να βοηθήσει

4. Να οργανωθεί εκδήλωση με θέμα "Επάγγελμα Χημικός-κρίση -προοπτικές". Η εκδήλωση προγραμματίζεται στις αρχές του νέου έτους αφού έχει προχωρήσει το έργο της επιτροπής χαρτογράφησης θέσεων εργασίας. Στην ομάδα που πρόκειται να οργανώσει την εκδήλωση προτείνονται από την Δ.Ε. οι Κώστας Θεοδωράκης και Αντώνης Κουβαράκης.

5. Αφού συζητήθηκε το θέμα του 2011 που πρόκειται να εορτασθεί ως Παγκόσμιο Έτος Χημείας, αποφασίσθηκε τα μέλη της Δ.Ε. να ετοιμάσουν και να προτείνουν στην επόμενη συνεδρίαση της Δ.Ε. ένα πλαίσιο δράσεων-εκδηλώσεων σχετικά μ' αυτό. Πληροφορίες για το Παγκόσμιο Έτος Χημείας μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα :
www.chemistry2011.org
Προτάσεις και σκέψεις δράσεις θα ήταν χρήσιμο να γίνουν από όλους τους συναδέλφους
Στο blog του Περιφερειακού Τμήματος
eex-crete.blogspot.com
θα υπάρχει ανακοίνωση που θα περιμένει τα σχόλια των συναδέλφων με προτάσεις για εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες σχετικές με το 2011.

6. Σχετικά με τα θέματα Παιδείας υιοθετήθηκε η απόφαση που πάρθηκε από την επιτροπή Παιδείας και επιπλέον αποφασίσθηκε να κατατεθεί στην συνέλευση αντιπροσώπων, σχετικά με το Πιστοποιητικό Διδακτικής Επάρκειας, η άποψη οι ήδη απόφοιτοι Χημείας να έχουν προτεραιότητα και να μπορούν να κάνουν το πιστοποιητικό σε όποιο Πανεπιστήμιο τους εξυπηρετεί ανεξάρτητα από το Πανεπιστήμιο που αποφοίτησαν. Το πιστοποιητικό να δίδεται μονάχα από αναγνωρισμένους από το κράτος φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

7. Αποφασίσθηκε να δοθεί ένα κείμενο στα Χημικά Χρονικά με την μέχρι τώρα αποτίμηση της παρουσίας του Π.Τ. Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου