Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πανελλήνια Ημέρα Χημείας 2010

Το Π.Τ. Κρήτης της ΕΕΧ διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία στα πλάισια της Πανελλήνιας ημέρας χημείας. Η εκδήλωση θα γίνει Πέμπτη 11 Μαρτίου ώρα 18:30 μμ στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου.

Ομιλητές

"Έλλειψη, μόλυνση, ρύπανση και εμπορευματοποίηση του νερού"
Ευριπίδης Στεφάνου
Καθηγητής Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Κρήτης


""Άχρηστα" Φυτά στην Υπηρεσία των Παραγωγών: Η Χρήση της Ακονιζάς (Dittrichia viscosa) στην Αντιμετώπιση της Βαρρόα (Varroa destructor)"
Χάρης Κατερινόπουλος
Καθηγητής Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Κρήτης

"Σχεδιάζοντας νέα Νανο-υλικά για αποθήκευση υδρογόνου"
Γιώργος Φρουδάκης
Αν. Καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης

"Η Χημεία στην σύγχρονη Νανοτεχνολογία"
Κέλλυ Βελώνια
Επ. Καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Πανεπιστημίου Κρήτης

4 σχόλια:

  1. έτυχε να βρίσκομαι στην ημερίδα, εντάξει καλές οι ομιλίες αλλά περιμένουμε να οργανώσετε και κάτι πιο χρήσιμο που να έχει σχέση με την επαγγελματική αποκατάσταση ή την επιπλέον κατάρτιση των μελών της ένωσης, τόσα λεφτά δίνουμε για να γραφτούμε. Μη μείνουμε μόνο στο ακαδημαικό κομμάτι.

    Αλήθεια τόσα χρόνια γιατί δεν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο; ή έγινε και δεν το μάθαμε; καιρός ήταν να εκσυγχρονιστεί λίγο η ένωση και να χρησιμοποιήσει τα νέα μέσα όπως το blog και το facebook. Σωστό βήμα αλλά χρειάζονται και άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητήρια για την εκδήλωση, πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι ομιλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συνάδελφε Γιάννη

    βασικός μας στόχος σαν Π.Τ. Κρήτης είναι η στήριξη των συναδέλφων. Οι εποχές της εσωστρέφειας και της αδράνειας αποτελούν παρελθόν. Η ΕΕΧ πρέπει να αποκτήσει τον ρόλο που τηςαξίζει να έχει για το συνολικό όφελος όλων των χημικών. Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...

    Στα κοντινά μας σχέδια είναι:
    1. Γύρω στις 20 Απρίλη οργάνωση ενημερωτικής-εκδήλωσης σχετικά με τα ISO και τις εφαρμογές τους και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χημικούς.

    2. Γύρω στις 20 Ιούνη θα οργανωθεί σε συνεργασία με την TUV Hellas σεμινάριο ISO 22000-2005 επιθεωρητής/επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (Κόστος 450-500 ευρώ)

    3. Επίσης για μας σημαντικό η οργάνωση παρατηρητηρίου αγοράς με χαρτογράφηση θέσεων εργασίας στο νησί για χημικούς. Αυτό βέβαια απαιτεί αρκετή δουλειά και ελπίζουμε να υπάρχει συμμετοχή στην επιτροπή για τα εργασιακά θέματα που θα αναλάβει την επεξεργασία.

    Τέλος να πω ότι το blog φτειάχτηκε για να μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα και ουσιαστικά. Περιμένουμε λοιπόν από σας ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ και ΘΕΤΙΚΑ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαίρομαι που ακούω ότι ακολουθούν και άλλες εκδηλώσεις με αυτόν τον προσανατολισμό,γιατί ως τώρα τα πράγματα ήταν λίγο στείρα. καλή συνέχεια λοιπόν θα τα πούμε και από κοντά στις επόμενες εκδηλώσεις. Καταγραφή όλων των μελών στην κρήτη και των email τους είναι μια καλή ιδέα και μια mailing list δε θα ήταν άσχημο να υπήρχε, δεν ξέρω και αν υπάρχει δεν είμαι ενήμερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή